Det er noget af den mad som man bare ikke får lavet tit nok!
Besværet kommer sig i forberedelserne, især. Men også det med tilberedningen i enten friture eller pande/gryde med olie, er lidt noget svineri for at sige det som det er.
Forberedelserne handler om at alt skal snittes fint. Jo finere, jo nemmere er det at pakke i rullerne.
Og jo mere varieret der ønskes i disse, jo mere skal snittes.
I denne udgave holdt vi det simpelt:
- Glasnudler
- Gulerødder
- Kylling
- Forårsløg
- Hvidkål
At folde og rulle forårsruller, handler om at lave dem små! Ellers bliver indholdet ikke tilberedt.
Så tricket er at holde sig i skinnet og lade være med at propfylde.
De første er altid “prøve” og man skal lige “skyde” sig ind. Men når først man har gang i et flow, så fungere det rigtig godt med at én pakker og ruller, og en anden steger.
Et vigtigt fif til “papir-lapperne” eller dejen, som kommer i fladepakker.
De kan fryses! Og når de skal bruges, så fugt et viskestykke godt op, og læg henover stakken.
Fugten “frigøre” det øverste stykke og man starter ude i hjørnerne med at trække forsigtigt. Det er en delikat udfordring som kan være lidt bøvlet.
Når der er snittet, pakket, foldet og rullet – Så steges forårsrullerne til de er gyldne!
Velbekomme!