Én af vores stensikre vindere som både er forholdsvis nem og ikke mindst et hit hos ungerne, er denne opskrift.

Den er simpel for os, fordi de 3 hovedingredienser blot skal forberedes og så sættes det hele i fad efter passende størrelse – i ovnen og så passer det sig selv!

Det her skal du bruge:

  • Kylling med skin
  • 1 butternut squash
  • Fløde
  • Barbaque krydderi
  • Lidt olie

Første step: Fin puds kyllingen og læg dem med skinsiden op af.
Vær opmærksom på at der skal være et par centimeters luft mellem stykkerne, så der kan presses butternut ned mellem – også ude langs siderne.
Når kyllingen er lagt i fadet – smør dem med lidt olie.

Derefter skal butternut lægges omkring som et andet puzzlespil.
Vi plejer gerne at skære dem i mellem 0,2-0,5 cm tykke skiver, og så i halve både.
Det gøres for at de ikke rager alt for langt op over kyllingen, så når det hele tilberedes, så bliver butternut også tilberedt i fløden og afgiver smag.

Hæld fløden ud mellem kyllingen så den fordeler sig, og sørg for at efterlade nok skinoverside så den lige kan få lidt farve og blive stegt.
Det synlige skin krydres med salt og barbaque-krydderi.
Til dem som gerne vil have lidt mere spicyness – Hakket frisk chili er et skønt indspark til denne fløde sauce som det bliver til.

I ovnen ved 190 grader varmluft i 40-45 minutter eller til butternut er mørnet og kyllingen har klar kødsaft!

Vi plejer at servere ris til denne ret!
Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *