For et par uger siden havde jeg endelige fået købt lidt nyt kød til fryseren, og her var blandt andet 2 stk. Flap meat med i kassen.
De var friske og dermed lige til at komme på grillen! Modsat de 10 kg spare ribs som jeg også modtog – de var frosne.
Men da jeg så stod med denne store klump, faldt det mig ind at lege lidt med maden! Jeg havde lige tænkt på at pakke kød ind i vakuum med min farlig fine vakuumpakker, som netop kan pakke med vådt/marinade osv.
Så jeg gik i urtehaven, fandt hvad vi havde og smed det i posen med kødet og hældte en rest rødvin i.
Pakken fik lov at ligge i 2 døgn, før klumpen røg på grillen!
Flap meat er kendt for at super mørt, bare man skærer det i tynde strimler! Udskæring som denne er altid billig, men det er bare ikke noget man normalt laver på danske kvæg.
Der er slet ingen grund til at sætte dette stykke i sous vide! Nej ud på grillen, først med fuld knald på, og så skruede jeg ned og lod den stå og trække varmen til sig.
Resultatet var perfekt, rent “rød/mør”, meeen rødvinen havde trukket lidt for længe rent smagsmæssigt.
Men nu det prøvet. Pakkeren kan klarer det! Super smart fætter.