At LEGO pludselig blev til en hobby som blev betydelig, kan vel egentlig spores direkte tilbage til det positive svar om at der var en lille én på vej i familien.
Siden har antallet af Duplo og Lego sæt hvert fald vokset støt og fritiden med familien bliver gerne brugt på at bygge Duplo med lillemanden, og når han så er røget i seng – Ja så finder forældrene gerne de mindre LEGO klodser frem.

Men når man ikke lige har tid eller overskud til at bygge med klodserne, ja så bruger jeg gerne tiden ved PC’en, hvor der skam også kan bygges med klodser! 
Det kan ske blandt andet i det som hedder Stud.io – Og det er et stykke freeware software, som kan hentes på bricklink.com 

Med dette software startede jeg med at designe min lille Snesport Shop som er et supplement til vinter/jule-byen. Hvor Creator serien ellers har sin serie af Winter Village. 

Med flere klodser bliver mulighederne mange, ja de er jo sådan set uendelige!
Men især det at designe med formål at bruge de klodser som haves i samlingen, blev et mål ved mit sidste projekt – Skovhytten.
Den indeholder ikke meget, men jeg anvender de klodser som jeg allerede har. Modsat shoppen, som jeg måtte købe ind til.
Skovhytten passer fint ind i de fleste sammenhænge, den kan modificeres med lidt hvide klodser så det ligner sne.
Inventar og andet, er op til fantasien!

Mit seneste projekt er så en kombination af flere ens sæt!
En byggemetode som jeg ellers blot at eksekveret ved at pakke klodserne ud, og bygge i fri fantasi.
Udfordringen med dette, er at få brugt så mange klodser som muligt. Det kan være svært når de alle sammen er spredt ud over bordet.
Men i Stud.io kan man indlæse inventarlisterne fra LEGO, og så har man præcist hvad kassen med f.eks. Tank Stationen indeholder:

Men når man gerne vil have sådan en æske til at se ud af mere, så kan man jo gøre det at man kombinere dem! Og det har jeg så nu forsøgt mig med.
Og tilgangen var meget lige til, indlæs klodserne 3 gange, og benyt nogle af de tekniker som anvendes i LEGO’s instruktioner.
Det har givet dette resultat:

Stud.io hjælper med at rendere det man har bygget, og give et realistisk look på de billeder som ses herover.
Det er lykkedes mig at benytte en stor del af de ledige klodser, og selvfølgelig er der mangler, som man kan se på billederne, hvor tingene måske ikke er gjort helt færdigt. Men det er for lige så meget at illustrer hvor langt man kan komme med 3 sæt af 60132.
Faktisk har jeg tilføjet lidt grå klodser på bagvæggen, for at lukke “huset”
Men bortset fra dem, så syntes jeg mit første projekt med denne metode gav et ret fint resultat.

Hvor kom så ideerne fra?
Jo de kommer jo fra nettet og andre sete byggerier. Jeg lader mig inspirere af andre og forsøger så at skabe mit eget. 
Men jeg anvender meget Pinterest app’en på min iPad, hvor jeg får listet emner som matcher mine søgninger og allerede “Pin’ed” emner.
Lige i denne situation har jeg brugt LEGO’s manual meget da jeg ikke ønskede at skabe noget helt nyt, men blot udvide.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *