Jeg havde fundet inspiration på nettet til at bruge en kamsteg lidt anerledes end den traditionelle flæskesteg.
Og ja normalt når noget skal behandles længe, så er det jo i Sous Vide, men denne gang blev det i en helt almindelig ovn, blot ved lav varme.
Hvad var planen så, jo, jeg havde købt mig 1 meter kamsteg i Bilka, og skåret op i 4 stykker.
Denne fredag tilberedte vi så den ene og lavede lidt kartofler til.
- Stegen blev pudset for svær og fedtkant, og så ridsede jeg tern i kødet.
- Gnupper godt med groft salt ind i kødet og pebber. Rundt på alle sider.
- Kødet røg op i et fad som havde fået olie i bunden for lige at smører
- Hæld 2,5 dl mørk øl og 2,5 dl æble juice i fadet
- 2 fed hvidløg gennem hvidløspresseren ned i væden
- 5 laurbærplade i væden
- 10 enebær fordeles rundt i væden
- en god portion friske timian-duske fordeles rundt i væden
Nu er fadet med stegen klar til ovnen, men inden den ryger ind, så øser man lige med en lille sovseske væden ud over kødet.
Dette skal gentages hver 30. min.
Ind i ovnen, 150 grader i 2,5 timer. Bare almindelig varme, ikke blæs.
Tag kødet op af fadet og lig det på skærebræt hvor det kan stå og trække, mens vi flettet væden om til en seriøst sauce!
Væden skal igennem en si, og tilsættes lidt meizena jævner og evt. lidt mælk/fløde.