Til lager salg hos Steak-Out.dk, kom jeg hjem med en stor portion af denne skønne udskæring!
En produkt som er relativt billigt per kg.
Fuld af smag, mørt og nemt at tilberede både i Sous Vide og bare i ovnen.
Udfordringen er, at opskrifter er der ikke mange af da det ikke er en typisk dansk udskæring, men søger man internationalt finder man massere af gode fifs og opskrifter.
Og sværer er det jo heller ikke. Det er oksekød af høj kvalitet! Så hvis man behandler det pænt, så kan man næste gøre med det hvad man ønsker!
Dog mener jeg man skal respektere kødets struktur og fedtlinier, for det er her smagen sidder og den bør ikke forsvinde af overdøvende krydderier.
Denne gang havde jeg fundet inspiration til en ganske simpelt tilberedning.
I vakuumposen blev der lagt 2 halve rødløg, 2 rosmarinkviste, 1 spsk. smør og krydret med salt&peber.
Kødet blev lagt i ved 57 grader og fik 8 timer. Afslutningsvis stegt af i smør på panden.
Og her kommer stegens “skarpe” udskæring til sin ret. Det er nemt at ligger den rundt på 4 sider og få stegeskorp.
Resultatet var super lækkert, og det nye for mig denne gang var rødløget i posen. Det smagte man godt i kødet og det var en fin sødlig tilføjelse til steget.
Derimod kunne jeg godt have lagt mere rosmarin i. Det var ligesom at det slet ikke havde spillet ind.