En del af udstyrspakken til Sous Vide tilberedning involvere en vakuumpakker.
At pakke i vakuum behøver ikke at være for at tilberede i den magiske gryde hver gang. selvom der helst ikke skal sættes grænser. Men til tider, så passer timing, temperatur eller sted bare ikke.
En simpel med effektiv måde at få marineret på er at pakke i vakuum. Så er man sikker på at alle smagsgiverene tvinges ind i kødet, fisken eller fuglen.
En udfordring som jeg blev ramt af med min tidligere vakuumpakker, var at den ikke kunne håndtere marinade eller generelt bare væsker som måtte være i posen.
Dertil skal man have fat i det rigtige udstyr, og sådanne fik jeg i fødselsdagsgave i år. Først nu har jeg så fået prøvet det af.
Forretten til nytårsaften i år, bliver rejer marineret med avokado og løst tilbehør.
Jeg ville rigtig gerne lave rejerne sous vide, men da de alligevel skal på grillen, så springer vi det step over. Blandt andet fordi de kun skal have 20-30 minutter.
De er pakket her til aften, og tages ud i morgen og sættes på grillspyd og så kommer de på Weberen.
Men det som jeg har fået bikset sammen i posen herunder er følgende:
- Store rejer med haler
- olivenolie
- Ingefærpure
- cayennepeber
- hvidløg
- citronsaft
- honning
- Salt og peber
Afsluttet på grillen: